2019. június 20., csütörtök
CSERESZNYÉS DUNA HULLÁM
Aki követi a blogomat az tudja, hogy rizslisztet piskótán kívül ritkán használok sütéshez. Ez a kevert süti, most mégis kizárólag rizslisztből készült és nagyon puha és szaftos lett a tésztája.
A vaníliás pudingos krém és a csoki pedig nagyon jól kiegészíti a cseresznyés tésztát. Úgyhogy nagyon finom lett.
Tészta:
30 dkg rizsliszt
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor vagy 70 g Dia Wellness 1:4 édesítő
6 tojás
2 ek cukrozatlan kakaópor
10-15 szem cseresznye
Krém:
3,5 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor vagy édesítő ízlés szerint
Tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 ek olaj
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a puha margarinnal is. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert rizslisztet és simára dolgozzuk a tésztát.
Kettévesszük a masszát és a felét belesimítjuk egy kisméretű margarinozott, rizslisztezett tepsibe. A másik felébe belekeverjük az átszitált kakaóport, majd rákenjük a világos tésztára.
A cseresznyét kimagozzuk és a masszába nyomkodjuk.
Majd 170 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük a tésztát.
Közben a tejben megfőzzük a pudingot. Miután kihűlt, a margarint kihabosítjuk a porcukorral és a pudinghoz keverjük.
A kihűlt tésztára rásimítjuk a pudingos krémet.
Végül az étcsokoládét az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és a puding tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük a süteményt és ha megszilárdult a csoki, felszeleteljük.