2015. február 10., kedd
SAJTOS KIFLI 2.
Rendszeresen sütök sajtos kiflit,mert a fiam legtöbbször ezt visz az iskolába.Ez most abban más,hogy más lisztekből készült,mint általában.Bezgluten kenyérlisztet szoktam használni,de ez most Nutri free mix per pane és Schar mix b keverékéből készült.Azért ezekből,mert a kenyeret ebből sütöm és az a kedvencünk.Finom lett a kifli,de a Bezgluten lisztből készült jobb.Ez utóbbi sokkal magasabb lesz és levegősebb,könnyebb a tésztája.
150 g Nutri free mix per pane
150 g Schar mix b liszt
1 ek burgonyapehely
3 ek olaj
250 ml langyos víz
20 g élesztő
1 mk cukor
2 mk só
1 mk Fiber Husk
A vízben,a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.A szárazakat összekeverjük,majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat.Géppel alaposan összekeverjük,majd vizes kézzel kifliket formázunk.Sütőpapíros tepsibe tesszük és a kiflik közé is sütőpapírcsíkokat rakunk.Én le szoktam kenni a tetejét tejjel,de ez elhagyható.50 fokos sütőben kelesztjük kb. a duplájára.Majd megszórjuk sajttal és 200 fokon megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése