2015. augusztus 23., vasárnap
FAHÉJAS GRÍZES KRÉMES
Ismét grízes krémes és megint két új változat! Egyszerűen imádjuk és mindig eszembe jut egy újabb íz,amit kipróbálhatnék! Ez most fahéjas és nagyon-nagyon finom!!! A piskóta most sima,nem kakaós,hogy ez is változatos legyen.
Sima piskóta:
6 db tojás
90 g gyümölcscukor (vagy 120 g kristálycukor)
120 g rizsliszt (nálam most 100 g rizsliszt+20 g kukoricakeményítő)
A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük.A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük.A kettőt óvatosan összekeverjük,majd beleszitáljuk a lisztet és a keményítőt,majd összeforgatjuk.Egy 25x35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk és belesimítjuk a masszát.170 fokon tűpróbáig sütjük.Ha teljesen kihűlt vízszintesen kettévágjuk.
Krém:
5 dl tej
7 ek rizsdara
1 tk vaníliaaroma
folyékony édesítőszer (ízlés szerint)
20 dkg margarin
kb.4 tk fahéj
A tejet,az aromát és az édesítőt felforraljuk.Majd beleöntjük a rizsdarát és besűrítjük.Ha teljesen kihűlt belekeverjük a kihabosított margarint.Majd ízlés szerint keverünk bele fahéjat.
A krém felével megkenjük a kettévágott piskótát.Rátesszük a másik lapot és rákenjük a krém másik felét.Majd ha a hűtőben jól lehűlt, megszórjuk fahéjas édesítőporral és felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése