2015. szeptember 17., csütörtök
MÉZES KRÉMES
Tegnap sütöttem ezt a süteményt,de csak ma szeleteltem fel,mert egy éjszakát állnia kell a hűtőben.
Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet Hidi Marikának,az eredetit itt találjátok.
Ez pedig itt az én változatom:
Tészta:
50 dkg Nutri Free Mix Per Dolci liszt
1 mk szódabikarbóna
11 ek tej
10 dkg margarin
22 dkg diabetikus mézpótló vagy méz
10 dkg gyümölcscukor vagy (10 dkg porcukor + 8 dkg kristálycukor)
A lisztet elkevertem a szódabikarbónával.A tejet,a margarint,a mézpótlót és a gyümölcscukrot egy lábasba öntöttem és felforraltam.Majd hagytam langyosra hűlni.Amikor kihűlt hozzáöntöttem a liszthez és géppel összedolgoztam.4 felé osztottam és gombócokat csináltam a tésztából.Még melegen kell kinyújtani,két sütőpapír között.A felsőt lehúztam róla és egy tepsibe áthúztam a tésztát.Legközelebb vastagabbra hagyom,mert kicsit vékonyak lettek a lapok.160 fokos sütőben 12 perc alatt egyenként megsütöttem a lapokat.Majd hagytam,hogy kihűljenek.
Krém:
1/2 l tej
6 ek rizsliszt
1 tk vaníliás fruktóz vagy 1 cs vaníliás cukor
édesítőszer ízlés szerint vagy 15 dkg porcukor
20 dkg margarin
+ házi baracklekvár
A tejet,az édesítőt,a vaníliás fruktózt és a lisztet habverővel kevergetve egy lábosban felfőztem és besűrítettem jó keményre.Hagytam,hogy kihűljön.Majd a habosra kevert margarinhoz adtam,géppel kikevertem.
Egy lapot megkentem a krém felével,rátettem egy másik lapot.Azt megkentem házi baracklekvárral és rátettem egy újabb lapot.Arra került a krém másik fele és a 4. lap.Az utolsó tetejére csokimázat kentem.
Csokimáz:
5 ek tej
5 ek víz (lehet az egész csak víz)
10 ek Süssina vagy 10 ek cukor
8 ek kakaópor
8 dkg margarin
Ezeket egy lábosban összeforraltam,majd hagytam kihűlni és utána ráöntöttem a süteményre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése