2015. november 17., kedd

TÚRÓKRÉMES PISKÓTATEKERCS



Ez a süti a szokásos piskótámból készült,a túrós kifli töltelékével. Nagyon finom lett ez a kombináció!

Hozzávalók:
Piskóta:6 tojás
             90 g gyümölcscukor vagy 120 g cukor
             120 g rizsliszt


Krém: 48 dkg tehéntúró
            1 kezeletlen citrom héja
            3 tk vaníliás fruktóz (vagy vaníliás cukor)
            8 ek Süssina édesítőpor (vagy porcukor ízlés szerint)
            4 ek tejföl





A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjét a fele cukorral kemény habbá felverjük.A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük.A kettőt óvatosan összekeverjük,majd beleforgatjuk az átszitált lisztet.Sütőpapíros tepsiben világosra sütjük, kb.170 fokon.Ha kész még melegen konyharuhával feltekerjük,így hagyjuk kihűlni.

A krémhez a túrót áttörjük,majd a többi hozzávalóval összekeverjük.A kihűlt piskótát megkenjük a krém 2/3 részével,feltekerjük és a külsejét bevonjuk a maradék krémmel.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése