Ez a süti a szokásos piskótámból készült,a túrós kifli töltelékével. Nagyon finom lett ez a kombináció!
Hozzávalók:
Piskóta:6 tojás
90 g gyümölcscukor vagy 120 g cukor
120 g rizsliszt
Krém: 48 dkg tehéntúró
1 kezeletlen citrom héja
3 tk vaníliás fruktóz (vagy vaníliás cukor)
8 ek Süssina édesítőpor (vagy porcukor ízlés szerint)
4 ek tejföl
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjét a fele cukorral kemény habbá felverjük.A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük.A kettőt óvatosan összekeverjük,majd beleforgatjuk az átszitált lisztet.Sütőpapíros tepsiben világosra sütjük, kb.170 fokon.Ha kész még melegen konyharuhával feltekerjük,így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a túrót áttörjük,majd a többi hozzávalóval összekeverjük.A kihűlt piskótát megkenjük a krém 2/3 részével,feltekerjük és a külsejét bevonjuk a maradék krémmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése