2016. január 4., hétfő
BATTENBERG SÜTEMÉNY
Már régen szemeztem ezzel a sütivel és most végre megcsináltam!
Az eredeti receptet itt találjátok,én egyszerűbben készítettem el.Nagyon finom lett!Ez most a fondant miatt nem cukormentes,csak gluténmentes.
Piskóta:
6 db tojás
90 g gyümölcscukor (vagy 120 g kristálycukor)
60 g rizsliszt
60 g Nutri free mix per dolci
+ fehér fondant (Dr Oetker)
sárgabaracklekvár
piros ételfesték ( Dr Oetker)
A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük.A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük.A kettőt óvatosan összekeverjük, beleszitáljuk a liszteket,majd összeforgatjuk.
A fele masszába piros ételfestéket keverünk.Egy kisméretű tepsibe sütőpapírt teszünk úgy,hogy a kétféle tésztát elválasztjuk egymástól és170 fokon tűpróbáig sütjük.Rácsra tesszük és lehúzzuk a papírt.Ha teljesen kihűlt kettévágjuk a piskótákat.
Két különbözőt teszünk egymás mellé,a kinyújtott fondant egyik felére.Megkenjük sárgabarack lekvárral a csíkok két oldalát és a tetejét.Majd rátesszük a másik kettőt ellentétesen,azokat is megkenjük lekvárral.Ráborítjuk a fondant és a felesleget levágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése