2016. február 1., hétfő
CSOKIS-BANÁNOS TEKERCS
2. receptversenyes sütim csokis-banános tekercs.Nagyon finom lett a banán és a párizsi krém együtt.És persze a szokásos piskótám.
Piskóta:
4 db tojás
60 g gyümölcscukor (vagy 80 g kristálycukor)
80 g Glutenix Alfa mix liszt
A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük.A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük.A kettőt óvatosan összekeverjük, beleszitáljuk a liszteket,majd összeforgatjuk.A masszát sütőpapíros tepsibe simítjuk és 170 fokon megsütjük.
Krém:
2 dl tejszín
5 dkg kakaópor
édesítőszer
25 dkg vaj
A tejszínt az édesítőszerrel felforraljuk ,pár percig hagyjuk forrni.Majd hozzákeverjük a kakaót. Amikor jól elkeveredett,levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vaj harmadát.Hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék vajat habosra keverjük és hozzáadjuk a csokis keveréket, majd a robotgép legmagasabb fokozatán összedolgozzuk, amíg teljesen egynemű lesz.
A piskótát még melegen konyharuhába tekerjük,miután lehúztuk róla a sütőpapírt.Ha kihűlt megkenjük a krémmel és az egyik szélére banánt teszünk,majd feltekerjük.Bevonjuk tejszínhabbal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése