Ez az igazi BAGETT,így csupa nagybetűvel!!! Az íze,az illata és az állaga is tökéletes!
Na de kezdem az elején. Lehetőségem volt kipróbálni egy új termékcsaládot,azon belül is a Nativa food MIX AL TEFF PANE, PIZZA, FOCACCIA gluténmentes kenyérlisztet. Köszönöm szépen Franco Tolomionak!
Ez a liszt az:
Összetevői: gluténmentes búzakeményítő, teff liszt 10%, burgonya és rizskeményítő, dextróz, guargumi, útifűmaghéj liszt, E464
A teff lisztnek több jó tulajdonsága is van: (forrás:Gluténérzékeny.hu)
- Teljes őrlésű lisztje korpában és csírában gazdag, ezáltal kedvezően befolyásolja az emésztőrendszer működését.
- A többi gabonaféléhez képest kiemelkedő a kálciumtartalma (180 mg/100 g).
- Ásványi anyagok közül jó forrása továbbá a vasnak, foszfornak és a cinknek is.
- Vitaminok közül a többi gabonaféléhez hasonlóan jó B-vitamin forrás.
A bagett készítéséhez tulajdonképpen a dobozon lévő receptet követtem,pici módosítással.
30 dkg Nativa food MIX AL TEFF PANE, PIZZA, FOCACCIA gluténmentes kenyérliszt
2,3 dl kézmeleg víz
1 mk cukor
1 tk só
10 g friss Budafoki élesztő
3 ek olaj
Kenéshez:olaj
A vízben a cukorral felfuttattam az élesztőt. A lisztet elkevertem a sóval,majd hozzáadtam az élesztős vizet. Bekapcsoltam a dagasztógépet és amikor már összeállt a tészta,hozzáadtam az olajat is és kidolgoztam a tésztát.
Ezután két felé osztottam és rizslisztes lapon bagett formára alakítottam mindkettőt.
A tészta ragacsos,de kevés rizsliszttel már könnyen formázható. Sütőpapíros bagett sütőlemezre tettem őket.
Pengével bevagdostam és lekentem olajjal.
50 fokos sütőben 40 percet kelesztettem. Szerintem a 30 perc is elég lett volna!
Majd lekentem újra olajjal és visszatoltam a 180 fokra feltekert sütőbe. Pontosan 50 percig sütöttem,de ez sütőnként változhat.
Ropogós a héja és mennyei az íze!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése