2017. május 29., hétfő
JOGHURTOS CIPÓ ALFA-MIX BARNA LISZTKEVERÉKBŐL
Lehetőségem volt kipróbálni a Hunorganic Kft. jóvoltából egy új lisztkeveréket, az Alfa-mix barna változatát. Ezúton is köszönöm Marcsi!
Úgy gondoltam,hogy először egy cipóval próbálom ki és ha már cipó,legyen joghurtos.
Igazi rusztikus cipó lett és nagyon finom!
Kicsit talán túlzottan bevágtam a tetejét,de nekem tetszik. A benne lévő fűszerek különlegesen finom ízt adnak neki. És mivel sok rostot,chia magot,amarántot és szőlőmag lisztet is tartalmaz,ezért tápanyagokban gazdag.
A liszt összetevői:
Glutén, tej, tojás, szója mentes lisztkeverék kenyér, kifli, zsemle egyéb pékáruk készítéséhez
Chia magot, puffasztott amarántot és sok rostot tartalmaz az új táplálkozási irányelveknek megfelelően.
Összetevők: kukorica keményítő (Magyarország), tápióka keményítő, barna- fehér rizsliszt, barna nádcukor, stabilizátor (guar gumi), almarost, térfogatnövelő szer (xantán gumi, E464, Na-bikarbonát), csicseriborsó liszt, chia mag (Salvia hispanica- Azték zsálya), puffasztott amaránt mag, burgonya rost, psyllium rost, szőlőmag liszt, cikória őrlemény, kenyérfűszer (kömény, édeskömény, koriander, ánizs), lisztkezelő szer (aszkorbinsav).
30 dkg Alfa-mix barna lisztkeverék
1,5 tk só
1,5 dl víz
1 mk cukor
15 g friss Budafoki élesztő
2 ek olaj
1 dl joghurt
+olaj és rizsliszt
Az élesztőt a cukorral felfuttattam a langyos vízben. A lisztet elkevertem a sóval és hozzáöntöttem az élesztős vizet. Majd a joghurtot is. Bekapcsoltam a dagasztógépet és amikor már összeállt a tészta hozzáadtam az olajat is. Pár percig dagasztottam a géppel.
A jénait kiolajoztam és beszórtam rizsliszttel. A tésztát vizes kézzel gombóccá formáltam és a jénaiba tettem. Pengével bevagdostam a tetejét,lekentem olajjal és megszórtam a lisztkeverékkel.
50 fokos sütőben,letakarva a jénai tetejével 30 percet kelesztettem. Majd feltekertem a sütőt 180 fokra és 50 percig sütöttem a kenyeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése