2018. december 11., kedd
PUDINGOS KEKSZ
Régebben már csináltam ezt a kekszet és méltatlanul lett elfelejtve, mert egyszerűen elkészíthető és nagyon finom. Most háromféle változatot készítettem belőle: kókusz, puncs és tiramisu pudingot használtam hozzá.
3 x 15 darab lett.
3x vettem ezt a mennyiséget, mindegyikhez 1 csomag pudingport kevertem:
10 dkg Miklos's universal mix lisztkeverék
7 g Süssina por vagy 30-35 g porcukor (ízlés szerint!)
10 dkg Rama margarin
40 g pudingpor ( Dr Oetker puncs, Haas tiramisu, Haas kókusz)
+ kevés piros ételfesték a puncsoshoz, hogy élénkebb színe legyen (ez persze elhagyható!)
A pudingport, a lisztet és az édesítőt elkevertem. Majd belemorzsoltam a margarint és összegyúrtam.
A puncsoshoz hozzáadtam az ételfestéket is.
Szépen összeállt a tészta, könnyű volt dolgozni vele. Ha porcukorral készítve nagyon ragadna, akkor 15 percre tegyétek be a hűtőbe.
A tésztából diónyi golyókat formáztam, sütőpapíros tepsibe tettem és villával lelapítottam.
Végül 170 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöttem. Vigyázni kell, hogy ne kapjon színt! Csak az alja legyen egy picit világosbarna.
SAJTOS CSIRKEMELL
A sok sütemény után, most hoztam egy főételt, ami nálunk nagy kedvenc lett. A recept Dobos Bea blogjáról van, köszönöm neki. Egy picit változtattam rajta: a mustárt kihagytam és kevés Nutri free mix per pane lisztet is tettem hozzá, mert nekem így jobban elkeveredett minden hozzávaló. Szépen megtapadt a szeleteken a tészta és sütés közben sem vált le róla.
Nagyon finom lett!
Kb. 80 dkg csirkemellfiléhez:
4 tojás
15 dkg reszelt sajt
1 evőkanál mustár (én kihagytam)
5 evőkanál rizsliszt
+ kb. 1 ek Nutri free mix per pane liszt
só
só
víz
A forgatáshoz:
A húst szeletekre vágtam és besóztam. A tojásokat villával felvertem, a reszelt sajttal és kevés sóval elkevertem. Hozzáadtam a rizslisztet, + kb. 1 ek Nutri free lisztet és kevés vízzel sűrű palacsintatészta állagúra dolgoztam. A csirkemell szeleteket megforgattam rizslisztben, majd a sajtos palacsintatésztába mártottam. Forró olajban megforgatva megsütöttem mindkét oldalát. A maradék tésztát kevés olajon palacsintának megsütöttem. Ez is nagyon finom lett.
A forgatáshoz:
rizsliszt
A sütéshez:
olaj
olaj
A húst szeletekre vágtam és besóztam. A tojásokat villával felvertem, a reszelt sajttal és kevés sóval elkevertem. Hozzáadtam a rizslisztet, + kb. 1 ek Nutri free lisztet és kevés vízzel sűrű palacsintatészta állagúra dolgoztam. A csirkemell szeleteket megforgattam rizslisztben, majd a sajtos palacsintatésztába mártottam. Forró olajban megforgatva megsütöttem mindkét oldalát. A maradék tésztát kevés olajon palacsintának megsütöttem. Ez is nagyon finom lett.