2018. december 11., kedd
PUDINGOS KEKSZ
Régebben már csináltam ezt a kekszet és méltatlanul lett elfelejtve, mert egyszerűen elkészíthető és nagyon finom. Most háromféle változatot készítettem belőle: kókusz, puncs és tiramisu pudingot használtam hozzá.
3 x 15 darab lett.
3x vettem ezt a mennyiséget, mindegyikhez 1 csomag pudingport kevertem:
10 dkg Miklos's universal mix lisztkeverék
7 g Süssina por vagy 30-35 g porcukor (ízlés szerint!)
10 dkg Rama margarin
40 g pudingpor ( Dr Oetker puncs, Haas tiramisu, Haas kókusz)
+ kevés piros ételfesték a puncsoshoz, hogy élénkebb színe legyen (ez persze elhagyható!)
A pudingport, a lisztet és az édesítőt elkevertem. Majd belemorzsoltam a margarint és összegyúrtam.
A puncsoshoz hozzáadtam az ételfestéket is.
Szépen összeállt a tészta, könnyű volt dolgozni vele. Ha porcukorral készítve nagyon ragadna, akkor 15 percre tegyétek be a hűtőbe.
A tésztából diónyi golyókat formáztam, sütőpapíros tepsibe tettem és villával lelapítottam.
Végül 170 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöttem. Vigyázni kell, hogy ne kapjon színt! Csak az alja legyen egy picit világosbarna.
megpróbáltam elkészíteni porcukorral, de sehogy nem állt össze. Aztán megnéztem gluténos recepteket is, ott kétszer annyi liszt és vaj van harmadannyi cukorhoz. Megdupláztam a margarint és a lisztet, így formázható lett, de sütésnél összefolyt és elégett (10 perc után). tudom, h régen készítettem ilyet, de nem emléxem a receptre... tuti jók az arányok?
VálaszTörlés