Több, mint egy hónapja készítettem ezt a tortát egy rokon kislány ballagására. Ígértem már, hogy felteszem a blogra, most végre meg is csináltam. Elnézést, hogy eddig tartott.
Ez a torta most full cukorral készült, de persze gluténmentesen. Az egész torta 2 napig készült, első nap megcsináltam a fondantot és abból a díszeket. Másnap sütöttem a piskótát és csináltam a krémet, majd összeállítottam a tortát.
Két darab 6 tojásos piskótát sütöttem hozzá, amit 4 lapba vágtam. Ezt a csokis krémet először csináltam és elképesztően finom lett. Milka dark milk csokoládét használtam hozzá, ami az összetevők és az allergén infó szerint is gm.
2 darab 6 tojásos piskóta 29x23 cm-es tepsi
12 tojás
240 g cukor
160 g Nutri free mix per dolci liszt
80 g rizsliszt
Krém:
3 tábla Milka dark milk csokoládé
250 g mascarpone
650 ml habtejszín
3 cs habfixáló
2-3 ek porcukor, ízlés szerint
A csokoládét gőz fölött felolvasztottam, majd kevergetve langyosra kihűtöttem. Ezután belekevertem a mascarponét. A habtejszínt és a porcukrot felvertem a habfixálóval és apránként óvatosan a mascarponés csokiba forgattam.
A krém 1/3 részével megkentem egy piskótalapot. Rátettem egy másik piskótát, erre került 1/3 krém, egy újabb lap, a maradék krém, végül az utolsó lap, így rétegeztem.
A tortát vajkrémmel kentem körbe.
Vajkrém:
100 g vaj
100 g porcukor
A puha vajat habosra kevertem az átszitált porcukorral. Majd bekentem vele a tortát. Erre fehér fondant került és a díszítés a tetejére.
Fondant:
1 ek étkezési zselatin6 ek víz
1 ek margarin
2 ek méz
kb. 1 kg porcukor (amennyit felvesz)
+ ételfesték
A porcukrot átszitáltam. Kb. fél kilónyit egy keverőtálba tettem, majd csináltam a közepére egy lyukat. A zselatint elkevertem a vízzel, vízgőz fölött felmelegítettem, mikor már jó forró volt hozzáadtam a margarint és a mézet, majd addig kevertem, amíg teljesen szétolvadt benne. Hozzáöntöttem a porcukorhoz, majd kanállal belekevertem. Ezután apránként adagoltam tovább a porcukrot. Amikor már nem tudtam kanállal keverni, akkor kézzel még annyi porcukrot gyúrtam bele, hogy ne ragadjon már a kezemre, de még lágy legyen. Dupla folpackba csomagoltam és beletettem egy zacskóba is. Majd hagytam, hogy pihenjen pár órát szobahőmérsékleten.
és a nyújtáshoz kevés étkezési kukoricakeményítő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése