Ez is elérkezett végre, hogy gluténmentes csipetke készült nálunk a bableveshez. Nagyon jól sikerült, ezért megosztom veletek is.
Ez nagy adag, 8-10 embernek is elég:
30 dkg Schär Farina liszt
2 tojás
pici só
annyi víz, hogy jól gyúrható legyen a tészta (nálam kb. fél dl)
A tojást kissé felvertem és a sóval elkevert liszthez adtam. Belegyúrtam, majd még adtam hozzá kb. fél deci vizet és azt is beledolgoztam. Nagyon jó állagú és jól formázható tészta lett. Kisebb gombócokra osztottam a tésztát, majd ellapogattam őket vékonyra és a szokásos módon csipetkéket formáztam. Kevés rizsliszttel szórtam meg és át is forgattam, hogy ne tapadjanak össze.
Majd a forrásban lévő sós vízben kifőztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése