Almás lepényt sütöttem ma Nutri free mix per pane lisztből. Nagyon finom lett!
Egy régi Dr Oetker füzetből néztem ki a receptet és átalakítottam gluténmentesre. Több dolgot is kellett változtatni rajta a GM lisztnek megfelelően. Én tettem bele útifűmaghéjat és margarint is. Több tejet is kellett hozzáadnom,mert száraz volt a tészta.
A végeredmény egy puha és lyukacsos,jóízű lepény lett! Nagyon elégedett vagyok vele.
25 dkg Nutri free mix per pane liszt
1 tk útifűmaghéj,a liszt változata
1 csipet só
225 ml meleg tej
15 g olvasztott margarin
12,5 g friss Budafoki élesztő
35 g gyümölcscukor vagy 40 g cukor
Tetejére:
60 g 20%-os tejföl
1 tk vaníliás fruktóz vagy vaníliás cukor
2 alma
citromlé
sárgabarack lekvár
1 tojás
A meleg tejben 1 mk cukorral felfuttattam az élesztőt. A lisztet elkevertem a sóval,az útifűvel és a gyümölcscukorral. Majd hozzáadtam az élesztős tejet és géppel elkezdtem dagasztani. Amikor már összeállt,hozzáöntöttem az olvasztott margarint is és kidolgoztam a tésztát. Elég ragacsos lett,de miután megkel lehet vele dolgozni!
Meleg helyen letakarva 1 órát hagytam kelni.
Miután megkelt rizslisztes szilikonlapon átgyúrtam és két gombócra osztottam. Mindkettőt oválisra kinyújtottam,kb. 28x15cm-esre. Majd sütőpapíros tepsibe fektettem őket.
Lekentem a vaníliás cukorral elkevert tejföllel úgy,hogy a széleit 1cm-re szabadon hagytam:
Az almát vékonyra felszeleteltem,kiszúrtam a közepét egy kicsi pogácsa szaggatóval és meglocsoltam a szeleteket citromlével. A szeleteket a tésztára fektettem.
30 percet kelesztettem az 50 fokos sütőben.
Azután a tészta széleit lekentem felvert tojással. Visszatoltam a tepsit a sütőbe és feltekertem 180 fokra,majd megsütöttem kb. 30-35 perc alatt.
Amikor megsült sütőpapírral együtt rácsra tettem és felmelegített sárgabarack lekvárral lekentem a lepény tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése