Nagyon finom teasütit készítettem ma! Mindenben hozzá a búzás teasüti érzését,érdemes kipróbálni!
A recept Angelikától van. Annyit változtattam rajta,hogy édesítővel készítettem és a felébe kakaóport kevertem.
22,5 dkg puha Rama margarin
10 dkg Nutri free mix per pane liszt
22 dkg Schar mix b liszt
2 tk vaníliás fruktóz vagy vaníliás cukor vagy 1 tk vanília aroma
2 egész tojás
20 g Süssina por vagy 20 dkg cukor
5 ek tej
A kakaós tésztához:
2ek kakaópor
2 ek tej
Töltelék:
házi diabetikus sárgabarack- és cseresznye lekvár
Díszítéshez:
olvasztott étcsoki
kókuszreszelék
Elektromos habverővel kikevertem a margarint az édesítővel és a vaníliás fruktózzal. Hozzáadtam a tojást és a tejet,tovább kevertem. Majd beleöntöttem a lisztet is és összedolgoztam a géppel. A tészta felébe belekevertem a kakaóport és a tejet. Habzsákba töltöttem és különböző formákat nyomtam a sütőpapíros tepsibe.
170 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készültek el.
Szia en most sütöttem meg nem tom mit fontottam el de szétfolyt.
VálaszTörlésSzia! Milyen lisztet használtál hozzá? Cukorral csináltad? Milyen volt a tészta állaga, nem volt nagyon híg?
TörlésIgen, a 20 jkg cukor miatt nekem is elvesztette a formáját, s jó édes. Vélhetően legközelebb kevesebb cukorral készítem el. Ennek ellenére szuper recept!!
VálaszTörlés