2018. április 8., vasárnap

BARACKOS-TÚRÓS PISKÓTATEKERCS



Tegnapi második sütim, barackos-túrós piskótatekercs. A vendégeknek ez lett a kedvencük, nagyon finomnak találták. Ez a piskóta is nagyon puha és könnyű lett a kétféle lisztből. És a tejszínes-túrós krémhez nagyon jól illett az őszibarack.

Nagyméretű gáztepsiben
6 tojás
90 g fruktóz vagy 120 g cukor
60 g Nutri free mix per dolci liszt
60 g rizsliszt

A tojásokat a fruktózzal nagyon habosra felvertem, majd óvatosan beleforgattam az átszitált liszteket. Sütőpapíros tepsibe belesimítottam a masszát és 160 fokon megsütöttem. Amikor kész lett, a sütőpapírt lehúztam róla és még melegen feltekertem egy konyharuhába.






Krém:
450 g tehéntúró
4 dl Hulala habtejszín
1 tasak Dr Oetker zselatin fix
1 nagy doboz őszibarack befőtt (820g)
Süssina édesítőpor vagy porcukor ízlés szerint
2 tk vanília aroma

A túrót krumplinyomón áttörtem. A tejszínhabot felvertem a zselatinnal, de nem túl keményre, hogy kenhető legyen. Keveset eltettem a díszítéshez. Majd a kettőt összeforgattam és hozzáadtam az aromát és az édesítőt. A barackot apró kockákra vágtam fel. 2 nagyobb szemet félretettem a díszítéshez. Végül a felkockázott barackot is a krémbe kevertem, de előbb ebből is félretettem 5-6 evőkanálnyit a külsejéhez.

A kihűlt piskótát kitekertem a konyharuhából és elosztottam rajta a barackos krémet. Majd ismét feltekertem. A külsejét bevontam a félretett krémmel és tejszínhabbal, barackkal díszítettem.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése