9 tekercsem lett és 12 darab csigám.
35 dkg Nutri free mix per pane liszt
20 g élesztő
1 dl tej
25 ml olaj
175 g 12 %-os tejföl
1 tojás
1,5 tk só
1 mk cukor
1 tk útifűmaghéj (a por változata)
Töltelék:
bolognai szósz
sajt
kolbász
tejföl
Tetejére:
1 tojás
sajt
Az élesztőt a meleg tejben a cukorral felfuttattam.
A lisztet, a sót és az útifüvet összekevertem, hozzáadtam az élesztős tejet, a langyos tejfölt és a tojást. Bekapcsoltam a dagasztógépet és mikor már összeállt a tészta, beleöntöttem az olajat is.
Pár percig dagasztottam, majd letakarva, meleg helyen hagytam kelni 1 órát.
Elég ragacsos lett a tészta, de így a jó, mert kelés közben változik az állaga és könnyű lesz dolgozni vele!
A lisztet, a sót és az útifüvet összekevertem, hozzáadtam az élesztős tejet, a langyos tejfölt és a tojást. Bekapcsoltam a dagasztógépet és mikor már összeállt a tészta, beleöntöttem az olajat is.
Pár percig dagasztottam, majd letakarva, meleg helyen hagytam kelni 1 órát.
Elég ragacsos lett a tészta, de így a jó, mert kelés közben változik az állaga és könnyű lesz dolgozni vele!
Miután megkelt, rizslisztes deszkán picit átgyúrtam és két gombócra osztottam a tésztát.
Vékonyra kinyújtottam (kb. fél cm) az egyiket és megkentem bolognai szósszal. Majd feltekertem és háromszögekre vágtam fel. Sütőpapíros tepsibe tette, lekentem tojással és megszórtam sajttal.
A másik gombócot is kinyújtottam, lekentem kb. 1 ek tejföllel, kolbászt tettem rá és megszórtam reszelt sajttal. Feltekertem és cérnával feldaraboltam csigákra. Sütőpapíros tepsiben lekentem a tetejüket tojással.
Végül 180 fokos sütőben megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése