Elkészült nálunk is a kalács. Igaz nem a hagyományos húsvéti fonott kalács, hanem kakaós csavart kalácsot sütöttem. Ez a recept anyukámtól van és elképesztően finom, puha, lyukacsos tésztájú kalács lesz belőle. A fiam még langyosan betolt két szeletet, annyira ízlett neki.
Mindent úgy csináltam, ahogyan a már blogra felrakott receptben volt, csak a tölteléken változtattam picit.
Persze most is kifolyt a töltelék, de már nem izgatom magam rajta, nekem így is szép. 😄
35 dkg Nutri free mix per pane liszt
2 ek gyümölcscukor vagy 3 ek cukor
1 tk útifűmaghéj (a liszt változata)
60 g olvasztott Rama margarin
1 tojás
2 dl langyos tej
1 mk cukor
30 g friss Budafoki élesztő
Töltelék:
kb. 2 ek kakaópor
kb. 25-30 g Süssina por
1 ek gyümölcscukor (Ezt csak azért teszem bele, hogy megolvadjon a töltelék. A Süssina por magában nem olvad meg és száraz marad. A fiam folyósan szereti.)
kb. 10 dkg olvasztott margarin
Tetejére:
1 tojás
A másik receptnél találtok fázisfotókat!
kb. 10 dkg olvasztott margarin
Tetejére:
1 tojás
A másik receptnél találtok fázisfotókat!
Az élesztőt felfuttattam 1 mk cukorral a meleg, de nem forró tejben. A lisztet elkevertem az útifűvel és a gyümölcscukorral. Majd beleöntöttem az élesztős tejet és a tojást. Bekapcsoltam a dagasztógépet és amikor már összeállt a tészta, hozzáöntöttem az olvasztott margarint is és pár percig dagasztottam.
A tésztát letakarva meleg helyen 1,5 órát hagytam kelni.
Miután megkelt lisztes deszkán átgyúrtam és kétfelé osztottam. A kakaót, az édesítőt és a cukrot összekevertem. Majd hozzáöntöttem az olvasztott margarint és krémesre kevertem. Az egyik gombócot kinyújtottam és megkentem a töltelék felével.
A másik gombóccal ugyanezt megcsináltam, majd a kettőt összecsavartam és beletettem a sütőpapíros formába. Most kisebb, kenyérformába tettem. Így sokkal szebb és magasabb lett. Végül felvert tojással lekentem és 180 fokos sütőben megsütöttem. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése