Ezt a mákos pitét a mágnás diós pite receptje alapján sütöttem, csak a diót cseréltem le mákra. Annál a sütinél már leírtam, hogy szerintem az egyik legfinomabb gluténmentes sütemény, amit valaha sütöttem. Na szóval a mákos változata is mindent visz. Mennyeien finom lett! Imádta az egész család.
Annyira jó ez a tészta, hogy azt hiszem mostantól minden pitéhez ezt fogom használni. Nem száraz, nem fojtós és a lekvártól még szaftosabb lesz. Másnaposan is ugyanolyan finom, mint frissen.
Egy nagy gáztepsihez elég ez a mennyiség. Egy kicsi is maradt a tésztából, azt kiszaggattam linzernek.
40 dkg Nutri free mix per dolci liszt
35 dkg Nutri free mix per pane liszt
1 cs Dr Oetker sütőpor
30 g Süssina por vagy 18 dkg porcukor
1,5 kezeletlen citrom reszelt héja
6 tojás sárgája
8-9 ek tejföl (nálam 9 púpozott)
35 dkg Rama margarin
Töltelék:
25 dkg darált mák
25 g Süssina por vagy 30 dkg porcukor (ízlés szerint)
1,5 kezeletlen citrom reszelt héja
12 tojás fehérje /EREDETILEG: 6 fehérje van a receptben, de nekem úgy nagyon tömör lett, amikor a mákot beleforgattam. Ezután lazítottam még 6 fehérje habjával, így már kenhető lett. Lehet, hogy porcukorral készítve, elég kevesebb fehérje is. Úgy vettem észre,hogy az édesítő másképpen viselkedik a habban.
+sárgabarack lekvár
Tetejére:
1 tojás
A liszteket elkevertem a sütőporral, az édesítővel és a citromhéjjal. Utána elmorzsoltam benne a margarint. Hozzáadtam a tojások sárgáját és a tejfölt, majd összegyúrtam.
A tészta kétharmadát kinyújtottam rizslisztes deszkán, kb. 1 cm vastagra és beleigazítottam a tepsibe.
A tojások fehérjét kemény habbá vertem az édesítővel. A mákot elkevertem a citromhéjjal, majd beleforgattam a habba.
A tésztát megkentem sárgabarack lekvárral és rásimítottam a mákos habot. A maradék tésztából rudakat sodortam és átlósan berácsoztam a tetejét. Majd óvatosan lekentem a rácsokat felvert tojással.
Tetejére:
1 tojás
A liszteket elkevertem a sütőporral, az édesítővel és a citromhéjjal. Utána elmorzsoltam benne a margarint. Hozzáadtam a tojások sárgáját és a tejfölt, majd összegyúrtam.
A tészta kétharmadát kinyújtottam rizslisztes deszkán, kb. 1 cm vastagra és beleigazítottam a tepsibe.
A tojások fehérjét kemény habbá vertem az édesítővel. A mákot elkevertem a citromhéjjal, majd beleforgattam a habba.
A tésztát megkentem sárgabarack lekvárral és rásimítottam a mákos habot. A maradék tésztából rudakat sodortam és átlósan berácsoztam a tetejét. Majd óvatosan lekentem a rácsokat felvert tojással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése