2014. december 15., hétfő

FATÖRZS



Hozzávalók:
Piskóta:6 tojás
90 g gyümölcscukor vagy 120 g cukor
120 g Naturbit lisztkeverék vagy rizsliszt
Krém:500 ml habtejszín
2 ek kakaópor
édesítőpor vagy cukor
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjét a fele cukorral kemény habbá felverjük.A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük.A kettőt óvatosan összekeverjük,majd beleforgatjuk az átszitált lisztet.Sütőpapíros tepsiben világosra sütjük, kb.170 fokon.Ha kész még melegen konyharuhával feltekerjük,így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a habtejszínt felverjük,ha elég kemény hozzákeverjük az átszitált kakaóport és az édesítőszert (cukrot).
A kihűlt piskótát a krém 2/3 részével megkenjük,majd feltekerjük.A külsejét is bevonjuk és tetszés szerint díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése