2014. november 18., kedd

FRANCIAKRÉMES TORTA




Piskóta:26 cm-es tortaforma
9 tojás
135g fruktóz vagy 180g cukor
180g Schar mix c liszt

Krém:2 csomag vaníliapuding
2 csomag vaníliás cukor
1 liter tej
édesítőszer vagy cukor
160g margarin
500ml habtejszín

Elkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük.A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük.A kettőt óvatosan összekeverjük,majd beleszitáljuk a lisztet és összeforgatjuk.A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és beletesszük a keveréket.160-170 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a zacskó szerint elkészítjük a pudingokat,majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint.Teljesen kihűtjük!A habtejszínt felverjük.Ha minden kihűlt 3 lappá vágjuk a piskótát.Az alsóra rákenjük a puding nagy részét,majd rá egy lap,arra tejszínhab és végül a teteje.Ezt megkenjük krémmel és körben bevonjuk tejszínhabbal.Tetszés szerint díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése