2015. szeptember 15., kedd

CIFRA KALÁCS






Ma egy nagyon finom kalácsot sikerült sütnöm! A fiamnak is nagyon ízlett, sokszor meg fogom még sütni! Az eredeti recept innen való és Hidi Marika blogján is megtaláltam a gluténmentesített receptet.A kettőből csináltam meg az én változatomat.





35 dkg Nutri Free Mix Per Pane
5 dkg Glutenix foszlós kalács keverék
70 ml langyos tej
150 g natúr joghurt
1 tojás
3 ek fruktóz
2 ek Süssina por (ha valaki cukorral csinálja 4 púpos ek kristálycukor)
5 dkg puha Rama margarin
3 dkg Budafoki  friss élesztő

+2 ek kakaópor
2 ek tej

Tetejére:1 tojássárgája
              1 tk tej




Az élesztőt 1 mk cukorral felfuttattam a langyos tejben.Összekevertem a száraz hozzávalókat,majd beleöntöttem a felfuttatott élesztőt,a joghurtot,a tojást és a puha margarint.Géppel alaposan összedagasztottam,majd vizes kézzel gombócot formáltam a tésztából és két felé osztottam.Az egyikbe belekevertem géppel a 2 ek kakaóport és a 2 ek tejet.A sima gombócot és a kakaósat is két felé vettem,így lett összesen 4 gombócom.A tészta nagyon ragadt! Ezért úgy csináltam, hogy a egy sima gombócot rizslisztes szilikonlapon kinyújtottam (Nem szabad túl vékonyra,mert sütéskor kireped,ahogy az enyém!) és egy kakaósat sütőpapíron nyújtottam ki.Majd a kakaósat ráfektettem a simára és lehúztam róla a papírt,ezután feltekertem,mint a bejglit.Ezt megcsináltam még egyszer és a két rudat összefontam.Belefektettem egy kiolajozott,rizslisztezett formába,letakartam és 1 órát hagytam kelni.Miután letelt az idő,lekentem a tojássárgájával elkevert tejjel és 180 fokos sütőben megsütöttem.Ha nagyon pirul a teteje alufóliával takarjuk le!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése