Idén is elkészült a karácsonyi zserbó nálunk, ezt nem lehet kihagyni. Az ünnep elengedhetetlen része, a bejglivel és a mézeskaláccsal együtt.
Most is felesben készült a diós és a mákos változat. Fantasztikusan finom lett!
A recept ugyanaz, de most Nutri free mix per pane lisztet használtam hozzá és ez lett a legjobb változat.
23x29 cm-es tepsi
30 dkg Nutri free mix per pane liszt átszitálva, mert több só van benne!
35 g gyümölcscukor vagy cukor
15 dkg Rama margarin (Eredetileg 20 dkg-ot írtam, de idén /2019/ már kevesebbet tettem bele, elég volt ennyi is.)
1 csapott ek tejföl (a tészta állagától függően kevesebb is elég lehet!)
1 tojás + 1 sárgája (nálam S méret)
15 g friss Budafoki élesztő
Töltelék:
házi diabetikus sárgabaracklekvár
kb. 10 dkg darált mák
kb. 10 dkg darált dió
Süssina édesítőpor vagy porcukor ízlés szerint
Süssina édesítőpor vagy porcukor ízlés szerint
vaníliás fruktóz vagy vaníliás cukor
1-1 tk reszelt citromhéj
Tetejére:
Dr Oetker ét tortabevonó
Tetejére:
Dr Oetker ét tortabevonó
2 ek olaj
Erre jött egy újabb kinyújtott lap, lekvár,mák/dió és így tovább. Majd befedtem az utolsó lappal. Nem kell lekenni semmivel a tetejét. Villával megszurkáltam és 170 fokon megsütöttem.
Miután kihűlt, olvasztott csokival bevontam a tetejét.
Miután megszilárdult a csoki, felszeleteltem.
Nagyon-nagyon finom lett!
Ez a süti miklos lisztből vagy schar B ből nem lenne jó? Mièrt pont ezt a lisztet használtad? Honnan tudod eldönteni melyik mire jó? Puszi, Gabriella
VálaszTörlésKedves Gabriella!
TörlésNekem a Nutri free mix per pane az egyik kedvenc lisztem, nagyon sokszor használom. A másik kettő is jó liszt, azokkal is sütöttem már több dolgot. Mindkettő jó a zserbóhoz is,a tejföl mennyisége viszont változhat a tészta állagától függően.
A kelt tésztákhoz mindig kenyérlisztet használok. A kevertekhez, piskótához, kekszekhez pedig süteménylisztet vagy rizslisztet.