2019. május 23., csütörtök

MÉZES PUSZEDLI



Ez a puszedli elképesztően finom, nagyon szeretjük. Most lekvár nélkül csináltam és egyszerűen csak golyókat formáztam a tésztából. Az eredeti recept ITT található.





Recept:
10 dkg Nutri free mix per pane liszt
12,5 dkg Nutri free mix per dolci liszt
7 g Süssina vagy 5 dkg porcukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál kakaópor
1/2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
pár csepp frissen facsart citromlé
2 S méretű egész tojás
1 evőkanál tejföl
7,5 dkg mézpótló vagy méz
4 dkg zsír

A liszteket az édesítőt, a szódabikarbónát, a kakaóport és a mézeskalács fűszert összekevertem.
Elmorzsoltam benne a zsírt, hozzáadtam a tojásokat, a tejfölt, citromlevet és a meglangyosított mézet, majd összegyúrtam a tésztát. Jól formázható, nem ragacsos, de puha tésztát kaptam.
Ezután golyókat formáztam belőle és sütőpapíros tepsibe tettem őket, majd picit lenyomkodtam. 






Végül 180 fokos sütőben kb. 7-8 percig sütöttem. Az alja épphogy egy kis színt kapjon, akkor már jó. Puha legyen, amikor kivesszük.
Ha kihűlt bevonhatjuk cukormázzal, tojásfehérjehabbal vagy csokival.

A tojásfehérjehabhoz:
1 tojásfehérje
12 dkg porcukor vagy édesítő

A tojásfehérjét a porcukor felével enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a porcukor másik felét is és nem túl kemény habbá verjük. Ezzel vonjuk be a még langyos puszedliket, majd száradni hagyjuk.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése