2015. március 16., hétfő

HÚSVÉTI TOJÁS TORTA



Kakaós piskóta 2x kell megsütni:
6 db tojás
90 g gyümölcscukor (vagy 120 g kristálycukor)
100 g Glutenix Alfa-mix liszt
30 g cukrozatlan kakaópor
A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük.A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük.A kettőt óvatosan összekeverjük,majd beleszitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet és összeforgatjuk.
A nagyméretű gáztepsibe sütőpapírt teszünk és beletesszük a keveréket.160-170 fokon megsütjük.
Ha kihűlt 4 darab tojás formát vágunk ki úgy ,hogy mindegyik 1 cm-rel kisebb legyen az előzőnél.

Krém:5 dl tej
7 ek Naturbit rizsdara
4 tk vaníliaaroma
folyékony édesítőszer (ízlés szerint)
20 dkg margarin
A tejet,az aromát és az édesítőt felforraljuk.Majd beleöntjük a rizsdarát és besűrítjük.Ha teljesen kihűlt belekeverjük a kihabosított margarint.
Krém 2: 4dl tej
20 g puncs pudingpor
50 g Naturbit rizsdara
folyékony édesítőszer (ízlés szerint)
20 dkg margarin
1 tk rumaroma
A pudingport kevés tejjel kikeverjük.Majd feltesszük a tejet melegedni és mindent hozzákeverünk.Pár percig lassú tűzön főzzük,majd nagy lángon kevergetve besűrítjük.Ha teljesen kihűlt belekeverjük a kihabosított margarint.

A piskótákat felváltva megkenjük a kétféle krémmel és kivűlről is bevonjuk a fehér színűvel.







Fondant:20 dkg habcukor
kb. 30-35 dkg átszitált porcukor
margarin
ételszínezék
A habcukrot magas margarinnal kikent jénaiba tesszük és a mikróban felolvasztjuk.Néha átkeverve margarinos kanállal.Ha felolvadt beledolgozunk 25 dkg porcukrot,margarinos kézzel.Ha már nem ragad tetszés szerint lehet színezni.Porcukros deszkán nyújtani,különböző formákat készíthetünk belőle.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése