2017. november 2., csütörtök

DIÓS-LEKVÁROS BEJGLI NATIVA FOOD LISZTEKBŐL



A nagyon finom bejgli recept alapján készítettem ezt a bejglit Nativa Food teff lisztekből.
Nagyon finom puha és ízletes lett! A citromhéj és a sárgabarack lekvár még inkább feldobja. Érdemes megsütni.

Ezt a két lisztet kevertem hozzá,fele-fele arányban.




12,5 dkg Nativa Food süteményliszt
12,5 dkg Nativa Food tésztaliszt
15 g friss élesztő
1 tk reszelt citromhéj (kezeletlen!)
30 g gyümölcscukor vagy 40 g cukor
1 M-es tojás (az enyém 50 g volt)
55 g puha Rama margarin vagy vaj
125 g meleg,de nem forró tej

Tetejére:1 tojás

Töltelék:
15 dkg darált dió
édesítőpor vagy porcukor ízlés szerint
házi sárgabarack lekvár


A lényeg az,hogy a margarin,a tej és a tojás együtt 230 g legyen. Tehát először lemértem a margarint és a tojást együtt,ami 105 g volt. Ezért 125 g tej kellett még hozzá,az egész a tojás nagyságától függ.
Én friss élesztőt használtam,amit kevés cukorral felfuttattam a meleg tejben. A dagasztógép táljába kimértem a liszteket,a citromhéjat és a gyümölcscukrot. Majd hozzáöntöttem az élesztős tejet,a puha margarint és a tojást. A géppel összedagasztottam,ezután letakarva meleg helyen 1 órát hagytam kelni.




Miután megkelt a tészta rizslisztes deszkán kinyújtottam. Megkentem sárgabarack lekvárral és megszórtam az édesítővel elkevert dióval.



A két oldalán kissé behajtva feltekertem a tésztát. Majd sütőpapíros tepsibe tettem és lekentem felvert tojással. Ezután villával megszurkáltam.



180 fokos előmelegített sütőben kb.35 perc alatt megsütöttem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése