2018. október 18., csütörtök

DUPLA CSOKIS PISKÓTATALLÉR



Ha valami nagyon finom krémes és brutál csokis finomságra vágynátok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a piskótatallért. Elképesztően finom édesség lett!
Valami olyasmit szerettem volna készíteni, mint a Milka choc&choc. Mivel a fiam azt nem eheti  elhatároztam, hogy elkészítem gluténmentesen. Szerintem nagyon jól sikerült és neki is ízlett.
Úgyhogy teljes a siker.


Én úgy készítettem, hogy sütőpapírra köröket rajzoltam és arra nyomtam a piskóta tésztát. De miután kisült, úgy döntöttem, hogy szebben mutatna, ha pogácsaszaggatóval még formáznék rajta. Ezért érdemes inkább vékony lapot sütni és abból kiszaggatni a köröket.

Kb. 30 darab lett belőle
Piskóta:
6 tojás
90 g gyümölcscukor vagy 120 g cukor
120 g Kenyérvarázs rizsliszt

A tojásokat a gyümölcscukorral nagyon habosra felvertem, majd óvatosan beleforgattam az átszitált liszteket. A tepsibe sütőpapírt tettem és kb. 6cm-es korongokat rajzoltam a tésztából.



Majd 160 fokos előmelegített sütőben megsütöttem a tallérokat. Vigyázni kell, mert hamar megsülnek! Miután kihűltek, 6 centis pogácsaszaggatóval kivágtam őket, hogy egyformák legyenek.
Ahogyan már fenn leírtam, érdemes inkább lapot sütni és abból kiszaggatni a piskótatallérokat!
Egy gáztepsiben a 6 tojásos piskóta picit vastag lenne szerintem, elég 4 tojásból.
Míg sült a piskóta, addig elkészítettem a krémet.

Krém:
2 dl habtejszín
1 cs Dr Oetker habfixáló
2 ek mogyorókrém (nálam Torras)
150 g tejcsoki (Torras)
édesítőt nem tettem a tejszínhez, mert már így is elég édes volt a krém

A csokit gőz fölött felolvasztottam, majd belekevertem a mogyorókrémet. A habtejszínt felvertem a habfixálóval. Miután kihűlt a csoki, óvatosan beleforgattam a habot és kb. fél órára betettem a hűtőbe.
A krémet habzsákba töltöttem és abból nyomtam a piskótakorongokra. Majd rátettem egy másik piskótát. 






Bevonat:
100 g étcsoki (Torras)
150 g tejcsoki (Torras)
2 ek olaj

A csokikat az olajjal, gőz fölött felolvasztottam. Egy töltött piskótát rátettem egy szűrős kanálra és egy evőkanállal rácsorgattam a csokit úgy, hogy körben is bevonja. Majd sütőpapírra sorakoztattam őket és kb. 15 percre betettem a hűtőbe, hogy megszilárduljon a csoki.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése