2016. december 8., csütörtök

STOLLEN



A Nature Cookta receptversenyére készítettem ezt a stollent és közönségdíjat nyertem vele. Ezúton is köszönöm azoknak,akik szavaztak a receptemre!
Most feltöltöm ide is ,mert nagyon finom lett! Két változatban készült:az első lenmaglisztet,amaránt lisztet és Nutri free mix per pane lisztet tartalmazott. Szerintem az volt a finomabb és puhább változat. De a kinézete a lenmagliszt miatt sötét színű lett,ezért váltottam ki a 2.verzióban tápióka keményítővel.
Mindkettőt leírom,így tudtok választani belőle.





HOZZÁVALÓK:

10 dkg Nature Cookta Tápióka keményítő                      
15 dkg Nature Cookta Amarántliszt                                
15 dkg Nutri free mix per pane liszt                                
1 tk Nature Cookta Útifű maghéj liszt
½ citrom reszelt héja
9 dkg gyümölcscukor vagy cukor
1 dl tej
1 egész tojás és 1 tojássárgája
10 dkg vaj
3 dkg friss élesztő
10 dkg aszalt gyümölcs
5 dkg csokicsepp
1 dl rum


Másik változatban: 5dkg Nature Cookta Lenmagliszt
                               10 dkg Nature Cookta Amarántliszt
                               25 dkg Nutri free mix per pane liszt
                               az útifűtől ugyanaz

Tetejére: olvasztott vaj és nyírfacukor vagy porcukor

Az aszalt gyümölcsöket kockára vágjuk és rumba beáztatjuk. A langyos tejben, 1 mk gyümölcscukorral felfuttatjuk az élesztőt. A kétféle lisztet, a tápióka keményítőt (vagy a másik változatban a 3 féle lisztet), az útifű maghéj lisztet, a reszelt citromhéjat és a gyümölcscukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat és az olvasztott vajat. Dagasztógéppel alaposan összedolgozzuk. Miután összeállt, hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöt és a csokicseppet. Letakarva, meleg helyen 1 órát hagyjuk kelni, hogy a duplája legyen a tészta.

Miután megkelt, lisztezett szilikonlapon megformázzuk, és sütőpapíros tepsibe fektetjük. 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, még forrón lekenjük olvasztott vajjal és megszórjuk nyírfacukorral vagy porcukorral. Ha teljesen, kihűlt felszeleteljük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése