Mai vacsira puha pizzát készítettem a fiamnak.Ezt a receptet még a TV Paprika egyik műsorából írtam le,Nigella Lawson készítette el,búzás változatban.Én csak a lisztet cseréltem le Schar mix B lisztre.Nagyon egyszerű, kb.40 perc alatt csináltam meg,mindennel együtt.
1 tojás
250 ml tej
100 g Schar mix B liszt
1 csapott tk só
50 g reszelt sajt
+feltétek a tetejére:nálam most sonka,ketchup és sajt
Egy tálban elkevertem a lisztet,a sót és a reszelt sajtot.Majd hozzáadtam a tejet és a tojást,egy villával összekevertem,majd egy kivajazott jénaiba öntöttem.200 fokos sütőben megsütöttem,kb.20 perc alatt,világosbarnára.Kivettem a sütőből,megkentem ketchuppal és rátettem a sonkát és a sajtot.Majd visszaraktam a sütőbe és addig hagytam benn,míg a sajt szép színt kapott rajta.
Ennyi az egész,nagyon hamar kész van és nagyon finom!
Szia!
VálaszTörlésA sajtot ki lehet hagyni a tésztából ?
Szia Enikő!
TörlésSzerintem kihagyhatod nyugodtan.🙂
Kedves Andi!
TörlésKöszönöm. Még egy kérdésem lenne . Neked is kicsit ragacsos lágyabb a tészta sütés után ?
Többször csináltam màr és mindig olyan lesz.
Igaz nagyon puha.
Növényi sajtot is teszek bele. Én arra gondolok az miatt,
Köszönöm!
Igen, ez a tészta sosem lesz olyan, mint a hagyományos pizza. De sütheted egy kicsit tovább is.
TörlésKedves Andi
VálaszTörlésRizslisztből is készíthető ugyanez a recept alapján?
Kedves Adrienn! Sajnos ezt nem tudom, mert rizslisztből még nem sütöttem ezt.
Törlés