Sokféle lisztből van már fenn pizza recept a blogomon és most itt van egy újabb, az új összetételű Schär mix B lisztből. Baromi finom lett ebből a lisztből is és nagyon jó, rugalmas tésztát kaptam.
Szinte olyan érzés volt dolgozni vele, mint a búzással.
Tészta:
40 dkg új Schär mix B liszt
20 g friss Budafoki élesztő
2 tk só
1 tk cukor
3 ek olaj
kb. 3,5 dl langyos víz (a tészta állagától függően adagoljuk, ne egyszerre öntsük bele-kissé ragacsos tésztát kell kapnunk)
Feltétek:
ketchup
pizzakrém
csípős szalámi
csemege szalámi
csemege kukorica
lilahagyma
fekete erdei sonka
bacon
sertés sonka
sajt
+Olaj a tepsihez
Végül 180 fokos sütőben megsütöttem.
Kedves Andi! Segítséged kérném, most készítek először schar lisztből pizzát. Viszont az érdekelne, hogy hűtőben tárolható 1-2 napig a tészta amit nem nyújtottam? Jelenleg a 3 gombócból egyet csináltam meg.
VálaszTörlésKöszönöm a választ! Évi
Kedves Évi! Én így még nem próbáltam, de szerintem egy napot talán kibír a tészta.
TörlésMinden nyers keltészta tárolható hűtőben 3-4 napig tálban lezárva, vagy neylon zacskóban. A lényeg,hogy ne száradjon ki! Viszont felhasználás előtt ki kell tenni,hogy felvegye a konyha hőmérsékletét és ekkor újból meg kell keleszteni a tésztát feldolgozás előtt.
TörlésSzia,
VálaszTörlésMennyi ideig sütötted?
Szia
TörlésNem szoktam nézni az időt. Amikor már szépen megpirul a sajt rajta, akkor jó.
Szia Andi, száraz élesztőt van csak itthon sajnos. Vajon aztal us működik?
VálaszTörlésMűködik :)
VálaszTörlésNagyon finom, a nagyfiam kedvence lett! Köszönjük!
VálaszTörlés