Tegnap készültek ezek a kiflik, a mascarponés csigák tésztájából. Akik azt már látták a blogomon, azok tudják, hogy áradoztam a tésztáról. Annyit változtattam csak rajta, hogy kihagytam a tápióka keményítőt, de így is ugyanolyan finom lett.
Habkönnyű, foszlós a kiflik tésztája és a mogyorókrémes és a kókuszos töltelék is nagyon passzol hozzá. A kókuszos krémet most készítettem először. Az előző recept mascarponés krémjeit vettem alapul és elképesztően finom lett vele.
16 darab kiflihez
Tészta:
50 dkg Nutri free mix per pane liszt
2,5 dkg friss élesztő vagy 7 g porélesztő
2 dkg negyedannyi édesítő vagy 8 dkg kristálycukor
csipet só
1 tk cukor
10 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
1 tojás
3 dl langyos tej
1 tk útifűmaghéj por
Töltelék:
Kókuszos:
12,5 dkg mascarpone1 tojássárgája
édesítő (én Süssina port tettem bele) vagy 2-3 ek porcukor (ízlés szerint!)
1 kk vanília aroma
60 g kókuszreszelék
4 ek tej (ez a krém állagától függ, ha a cukorral készül lehet nem is kell hozzá!)
Mogyorókrémes:
3 nagy ek mogyorókrém
Tetejére:
1 tojás
Ez a csiga tésztája volt, de most is ilyen gyönyörűen, habosra megkelt a tészta:
Miután megkelt tészta két gombócra osztottam. Rizslisztes szilikonlapon kinyújtottam az egyiket
kör alakúra. Ez a lapon a legnagyobb kör volt, 40 cm. Kb. fél centi vastagságú lett a tészta.
Majd rákentem a kókuszos tölteléket és 8 cikkre vágtam fel. (Lehet kisebb kifliket is csinálni, ha 8 helyett 16 darabra vágjuk fel.) Ezután a széles végétől feltekertem úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön.
Sütőpapíros tepsibe tettem őket és lekentem felvert tojással.
Ezután mentek a sütőbe 180 fokra és szép barnára megsütöttem őket.
Amíg sült az első adag, elkészítettem a mogyorókrémeseket is.
Ugyanúgy kinyújtottam kör alakúra a tésztát és megkentem a meglangyosított mogyorókrémmel. Felvágtam 8 cikkre és feltekertem.
Sütőpapíros tepsiben ezeket is lekentem tojással.
Végül mentek a sütőbe a kókuszos után. Ezek picit jobban megpirultak. Ez van, ha közben mást is csinál az ember. 😃
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése