Szüleim házassági évfordulójára sütöttem ezt a nagyon finom kakaókrémes tortát.
A receptet Gabriella oldalán találtam és egyszer már csináltam ezzel a krémmel süteményt, csak sima piskótát sütöttem hozzá. Most követtem a receptet és a piskótát is azokkal az arányokkal készítettem el, ahogy Gabriellánál van. Elképesztően finom ez a torta, nagy kedvenc lett nálunk.
Én 2 darab 26 cm átmérőjű 4 tojásos piskótát sütöttem hozzá.
4 tojás
25 g Dia Wellness 1:4 édesítő vagy 80 g kristálycukor
24 g holland kakaópor
56 g rizsliszt
Krém:
6 dl tej1 tasak (40 g) vaníliás pudingpor
folyékony édesítő vagy 10 dkg kristálycukor
porédesítő vagy 20 dkg porcukor
10 dkg holland kakaópor
30 dkg vaj
10 dkg holland kakaópor
30 dkg vaj
Díszítéshez:
kakaópor (ezt én kihagytam, mert anyukám nem szereti a sütin 😃)
A porédesítőt a kakaóporral egy keverőtálba szitáltam, hozzáadtam a vajat és jól kihabosítottam. Végül összekevertem a pudinggal és lefedve betettem a hűtőbe.
A piskótához a tojásokat az édesítővel nagyon habosra felvertem. Majd hozzászitáltam a kakaóval elkevert rizslisztet és óvatosan beleforgattam. Sütőpapíros tortaformába simítottam a tésztát és 160 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem. Ezt megismételtem még egyszer. A sütőpapírt lehúzva, rácson hagytam kihűlni a piskótákat.
Majd miután kihűltek, mindkettőt vízszintesen kettévágtam, így lett 4 lapom.
Az egyik lapra rákentem a krém kb. 1/4 részét, rátettem egy másik lapot. Erre jött egy újabb adag krém, lap, krém és az utolsó lap. Majd a maradék krémmel körbekentem a tortát úgy, hogy hagytam belőle a díszítéshez is. Végül habzsákba töltve díszítettem és étcsokit reszeltem a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése