Nagyon régóta terveztem már, hogy megsütöm ezt a sütit. Receptet Betti oldaláról választottam hozzá és nem kellett csalódnom benne. Én pár dolgot változtattam rajta: más lisztet használtam és édesítővel készítettem. Ezek miatt módosítanom kellett még rajta, mert nagyon sűrű állagú lett és nem tudtam volna kinyomni a habzsákból.
De a végeredmény elképesztően jó lett és ez olyan süti, ami másnapra még finomabb lesz. Nem szárad ki, mint a gluténmentes sütemények nagy része. A lekvár picit beszívódott és baromi finom lett tőle.
Én fél adagot sütöttem belőle és 20 darab összeragasztott néró lett (valószínűleg nagyobbakat csináltam, mint Betti).
125 g Rama margarin
22 g Dia Wellness 1:4 édesítő vagy 75 g porcukor
1/2 citrom reszelt héja (kezeletlen)
1 kk vanília aroma
4 db L-es tojás sárgája
50 g rizsliszt
100 g Nutri free mix per dolci liszt
Töltelék:
házi diabetikus sárgabaracklekvár
Díszítéshez:
diabetikus étcsoki
Na itt kellett változtatnom a tésztán, mert nagyon sűrű lett nekem. Lehet, hogy a porcukor hiánya miatt volt, valahogy az édesítős tészta mindig máshogyan viselkedik, mint a cukros. Ezért én tettem hozzá egy kevés vizet.
Habzsákba töltöttem és halmokat nyomtam sütőpapírozott tepsire egymástól távol.
Habzsákba töltöttem és halmokat nyomtam sütőpapírozott tepsire egymástól távol.
Rettenetes ronda halmokat sikerült nyomni belőle, de szépen elterült a sütés közben. 😁
Majd 170 fokos előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütöttem. Figyelni kell, hogy világos maradjon és csak az alja legyen halvány barna!
Miután kihűltek kettesével összeragasztottam a lekvárral őket. Végül olvasztott étcsokival díszítettem a nérókat.
Nagyon guszták és finomak lettek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése