2016. január 4., hétfő

VANÍLIAKRÉMES DIÓTORTA



Párom 40. születésnapjára találtam ki ennek a tortának a receptjét.Ez lett az aktuális kedvencem!
Nagyon finom,könnyű lett a diós piskóta és a krémet eddig is nagyon szerettük.Ezzel a krémmel készítem a sütés nélküli francia krémest is,ami az egész család nagy kedvence.


Piskóta:
3 ek Nutri free mix per dolci liszt
3 ek rizsliszt
6 ek darált dió
fél tk sütőpor
140 g gyümölcscukor vagy 180 g cukor
9 tojás
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjét a fele cukorral kemény habbá felverjük.A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük.A kettőt óvatosan összekeverjük,majd beleforgatjuk az átszitált,sütőporral elkevert liszteket és a diót.
26 cm-es köröket vágunk ki sütőpapírból,erre kenjük rá a tésztát és 5 lapot sütünk belőle,kb 170 fokon.
A papírt lehúzva, rácson hagyjuk kihűlni a lapokat.




 
 
 
Vaníliakrém:
2 cs GM vaníliapuding
2 tk vaníliás fruktóz vagy cukor
1 l tej
15 dkg Rama margarin
folyékony édesítő
A pudingot a tejben az édesítővel és a vaníliás fruktózzal a zacskón lévő recept szerint megfőzzük.Majd a tűzről levéve elkeverjük benne a margarint.Teljesen kihűtjük!

 
 
 
 
A kihűlt piskóta lapokat a krémmel rétegezzük és a tortát körben és a tetején is megkenjük a krémmel.Majd felvert tejszínhabbal bevonjuk az egészet és tetszés szerint feldíszítjük.
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése