2018. december 11., kedd

SAJTOS CSIRKEMELL



A sok sütemény után, most hoztam egy főételt, ami nálunk nagy kedvenc lett. A recept Dobos Bea blogjáról van, köszönöm neki. Egy picit változtattam rajta: a mustárt kihagytam és kevés Nutri free mix per pane lisztet is tettem hozzá, mert nekem így jobban elkeveredett minden hozzávaló. Szépen megtapadt a szeleteken a tészta és sütés közben sem vált le róla.
Nagyon finom lett!




Kb. 80 dkg csirkemellfiléhez:
4 tojás
15 dkg reszelt sajt
1 evőkanál mustár (én kihagytam)
5 evőkanál rizsliszt
+ kb. 1 ek Nutri free mix per pane liszt
víz

A forgatáshoz:
rizsliszt

A sütéshez:
olaj

A húst szeletekre vágtam és besóztam. A tojásokat villával felvertem, a reszelt sajttal és kevés sóval elkevertem. Hozzáadtam a rizslisztet, + kb. 1 ek Nutri free lisztet és kevés vízzel sűrű palacsintatészta állagúra dolgoztam. A csirkemell szeleteket megforgattam rizslisztben, majd a sajtos palacsintatésztába mártottam. Forró olajban megforgatva megsütöttem mindkét oldalát. A maradék tésztát kevés olajon palacsintának megsütöttem. Ez is nagyon finom lett.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése