2020. február 26., szerda

"PIACOS LÁNGOS" NUTRI FREE MIX PER PANE LISZTBŐL



"Piacos lángos" 2.0 változat, most csak Nutri free mix per pane lisztből. Ugyanolyan finom lett, mint Schär mix B liszttel keverve.




50 dkg Nutri free mix per pane liszt
25 g friss Budafoki élesztő
1 tk cukor
2 tk só
1 ek olaj
5 dl langyos víz

2 dl langyos vízben a cukorral felfuttattam az élesztőt. A liszteket elkevertem a sóval, majd beleöntöttem az élesztős vizet. Ezután apránként adagoltam hozzá a többi vizet és végül még 3 dl-t tettem hozzá. Így kellett összesen 5 dl. (Ez egy lágy ragacsos tészta lesz, de így a jó, mert kelesztés közben is változik az állaga. Amúgy is olajos kézzel formázzuk és ha lágy a tészta, úgy lesz puha a belseje a lángosnak.) Robotgéppel összedolgoztam és amikor már összeállt a tészta, beleöntöttem az olajat is. Kb. 5 percig dagasztottam a géppel, majd letakarva 45 percig kelesztettem.
Gyönyörűen megkelt, szinte habos állagú lett. 
Miután megkelt olajos kézzel gombócokat csináltam és óvatosan ellapogattam. Majd forró olajban kisütöttem mindkét oldalát a lángosoknak.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése