Pár dolgot változtattam rajta, több tejet tettem bele, édesítőt használtam és tettem hozzá útifüvet is.
A NutriFree Mix per Pane lisztet megvásárolhatjátok az Oregano webshopban vagy a Nutrifree webshopban.
25 g friss Budafoki élesztő
1,5 dl tej
150 g 20%-os tejföl
120 g cukor vagy 40 g DW 1:4 édesítő
1 tk cukor
1 tojás
50 g vaj vagy margarin
25 g cukrozatlan holland kakaópor (+2 ek Süssina, mi édesebben szeretjük a kalácsot)
1 tojás
50 g vaj vagy margarin
25 g cukrozatlan holland kakaópor (+2 ek Süssina, mi édesebben szeretjük a kalácsot)
1 tk útifűmaghéj (por változat)
Tetejére:
1 tojás
A tejben 1 tk cukorral felfuttattam az élesztőt. A lisztben elkevertem az édesítőt és az útifüvet. Beleöntöttem az élesztős tejet, a langyos tejfölt, a tojást és a margarint. Dagasztógéppel alaposan kidolgoztam. A kakaót, az édesítőt elkevertem pár ek vízzel (ez nálam 7 ek volt). Majd a tésztát két felé osztottam és az egyikbe belekevertem a kikevert kakaót. Ezután letakarva, külön tálban kelesztettem a tésztákat kb. 1,5 órát.
Miután megkeltek a tészták, rizslisztes lapon egyenként kinyújtottam őket kb. ujjnyi vastagra. A világos tésztára ráfektettem a kakaós tésztát, picit átmentem rajta a nyújtóval. Majd a hosszabbik oldal mentén középen kettévágtam. Mindkettőt feltekertem, szintén a hosszabbik oldala mentén. Majd a kettőt összecsavartam és a vajazott, lisztezett kenyér formába fektettem. 30 percet hagytam még letakarva kelni. Ezután felvert tojással lekentem és 170 fokos előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt megsütöttem. Én menet közben letakartam a tetejét, mert nagyon pirult.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése