Kisfiamnak ma van a 14. szülinapja,neki készítettem ezt a tortát.Ez a kedvence!
A piskóta a szokásos kakaós piskótám.A krém pedig habjszín és kakaópor keveréke.Nagyon szeretjük ezt a krémet,mert nem túl édes és könnyebb,mint a vajas krémek.
Kakaós piskóta:
9 db tojás
135 g gyümölcscukor
100 g rizsliszt +60 g kukoricakeményítő
40 g cukrozatlan kakaópor
A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük.A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük.A kettőt óvatosan összekeverjük,majd beleszitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet és keményítőt,majd összeforgatjuk.A 26 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és beletesszük a keveréket.160-170 fokon tűpróbáig sütjük.
Krém:700 ml habtejszín
4 púpozott ek kakaópor
édesítőszer (ízlés szerint)
A krémhez a habtejszínt felverjük,ha elég kemény hozzákeverjük az átszitált kakaóport és az édesítőszert.
A kihűlt piskótát kettévágjuk,a krém nagy részével megkenjük az alsó lapot.Majd rátesszük a tetejét.Körbe is bevonjuk krémmel,a tetejére olvasztott csoki kerül.Majd tetszés szerint feldíszítjük a maradék krémmel és cseresznyével.
A krémbe is keverhetünk kimagozott, félbevágott cseresznyét.
4 púpozott ek kakaópor
édesítőszer (ízlés szerint)
A krémhez a habtejszínt felverjük,ha elég kemény hozzákeverjük az átszitált kakaóport és az édesítőszert.
A kihűlt piskótát kettévágjuk,a krém nagy részével megkenjük az alsó lapot.Majd rátesszük a tetejét.Körbe is bevonjuk krémmel,a tetejére olvasztott csoki kerül.Majd tetszés szerint feldíszítjük a maradék krémmel és cseresznyével.
A krémbe is keverhetünk kimagozott, félbevágott cseresznyét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése