2016. szeptember 6., kedd

ALMÁS PITE



Tegnap este nézegettem az elmentett receptjeimet és erre az almás pitére esett a választásom. A recept innen van,Kiss Dóritól. Nagyon-nagyon finom lett!
Kisebb módosításokat végeztem rajta,mert nem volt Mester süteménylisztem és édesítőszerrel készítettem.




Először a tölteléket készítettem el,mert annak ki kell hűlnie.

6 nagyobb alma
1 citrom leve
1,5 dl víz
2 ek folyékony Süssina édesítő vagy 3 ek cukor
0,5 dl víz+1 cs vaníliapuding
20 g margarin
1/2 tk fahéj




A megpucolt és apró kockára vágott almát beletettem egy lábosba. Ráöntöttem a citrom levét,a vizet és az édesítőt. Miután 2-3 percig rotyogott,hozzáadtam a kikevert pudingot és besűrítettem vele az almát.
Levettem a tűzről és belekevertem a margarint és megszórtam fahéjjal. Ezután hagytam kihűlni!




Tészta:
15 dkg Schar mix b liszt
10 dkg Nutri free pasta fresca liszt
10 g Süssina por vagy 50 g cukor
1 tk vaníliás fruktóz vagy vaníliás cukor
13 dkg margarin
1 tojás

Tetejére:
1 ek tej+1 tojássárgája




A liszteket elkevertem az édesítővel és a vaníliás fruktózzal. Majd belemorzsoltam a margarint és hozzáadtam a tojást. Alaposan összegyúrtam a tésztát. Ezután rizslisztes szilikonlapon vékonyra kinyújtottam,majd átemeltem a pite formába. Óvatosan belenyomkodtam és levágtam a felesleget a széléről. Rákanalaztam a kihűlt tölteléket és elegyengettem rajta..A maradék tésztát összegyúrtam és csillagokat szaggattam belőle,ezeket elrendeztem a tetején. Lekentem a tejes tojássárgájával és 170 fokon megsütöttem,kb 30-35 perc alatt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése