A sok édes karácsonyi süti mellé kivételesen sütöttem ma egy sósat is. Amikor a fiam meglátta, hogy sajt és mák kerül egy tésztába, akkor teljesen kiakadt. Persze amikor megkóstolta nagyon ízlett neki. Szerintem a mák nagyon jó a sajttal együtt, baromi finom lett.
A receptet TVPaprika oldalán találtam és egy picit változtattam csak rajta. Hideg víz helyett egy tojást tettem bele, hogy biztosan egyben maradjon. És persze gluténmentes lisztet használtam, Schär mix B-t. Rugalmas és könnyen formázható tésztát kaptam. Nagyon jó állagú lett.
Kb. 80 darab lett
36 dkg Schär mix B liszt
24 dkg margarin vagy vaj
1 tojás
2 tk só
36 dkg reszelt trappista sajt
4 ek egész mák
A lisztet, a sót, a mákot és a reszelt sajtot elkevertem. Majd belemorzsoltam a margarint és összegyúrtam a tojással.
Rizslisztes deszkán kinyújtottam kb. fél cm vastagra, kiszaggattam. Majd sütőpapíros tepsibe tettem a kekszeket.
180 fokos sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütöttem.
Nagyon jó recept, köszönöm szépen! Szilveszterre is készült, ma is sütöttem, isteni rágcsa.
VálaszTörlésKedves Keira!
TörlésNagyon szívesen! Örülök, hogy ízlik! 🙂
Nagyon finom! Az utóbbi időben hetenként sütöm. Ementali sajttal remek! Köszönöm!
VálaszTörlésNagyon szívesen! Örülök, hogy ízlik. 🙂
Törlés