2020. december 21., hétfő

MÁKOS-SAJTOS KEKSZ

 

A sok édes karácsonyi süti mellé kivételesen sütöttem ma egy sósat is. Amikor a fiam meglátta, hogy sajt és mák kerül egy tésztába, akkor teljesen kiakadt. Persze amikor megkóstolta nagyon ízlett neki. Szerintem a mák nagyon jó a sajttal együtt, baromi finom lett. 
A receptet  TVPaprika oldalán találtam és egy picit változtattam csak rajta. Hideg víz helyett egy tojást tettem bele, hogy biztosan egyben maradjon. És persze gluténmentes lisztet használtam, Schär mix B-t. Rugalmas és könnyen formázható tésztát kaptam. Nagyon jó állagú lett. 



Kb. 80 darab lett
36 dkg Schär mix B liszt 
24 dkg margarin vagy vaj
1 tojás 
2 tk só 
36 dkg reszelt trappista sajt 
4 ek egész mák

A lisztet, a sót, a mákot és a reszelt sajtot elkevertem. Majd belemorzsoltam a margarint és összegyúrtam a tojással. 
Rizslisztes deszkán kinyújtottam kb. fél cm vastagra, kiszaggattam. Majd sütőpapíros tepsibe tettem a kekszeket. 






180 fokos sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütöttem. 







4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó recept, köszönöm szépen! Szilveszterre is készült, ma is sütöttem, isteni rágcsa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Keira!
      Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlik! 🙂

      Törlés
  2. Nagyon finom! Az utóbbi időben hetenként sütöm. Ementali sajttal remek! Köszönöm!

    VálaszTörlés