Pillekönnyű kelt tésztája van ennek a duplán túrós buktának és elképesztően finom. Azért duplán túrós, mert a tésztában és a töltelékben is túró van. Mindenképpen érdemes elkészíteni, mert eteti magát. Ez a túrós-olajos kelt tészta nagy kedvenc lett nálunk, biztosan sütni fogom még.
Csavartam a dolgon még egyet, mert rögtön két adagot készítettem a tésztából. Az egyik adag a cím szerinti túrós bukta lett. A másik adagot viszont két részre osztottam, a feléből kakaós csiga - a másik feléből pedig csokis-narancsos-sárgabaracklekváros tekercset készítettem. A kakaós csiga is nagyon finom lett, de a tekercs valami eszméletlenül szuper ezekkel az ízekkel. Ezeket a recepteket is töltöm fel a blogra.
A recept ismét Gabriellától van és nem is kellett sokat változtatnom rajta. Én tejfölt használtam kefir helyett, mert csak az volt itthon. A folyékony hozzávalók mennyisége viszont pont megfelelő volt.
Nekem 24 darab lett belőle:
Tészta:
2,5 dl langyos tej0,5 dl kefir (nálam 20 %-os tejföl)
25 dkg áttört túró (Fontos!!! Én mindig a fém papíros 25 dekás túrót használom, mert az jó krémes állagú. Szárazabb túrónál több folyadék kellhet a tésztába!!!)
0,8 dl olaj
60 dkg Nutri Free Mix per Pane liszt
4 ek cukor vagy 1-2 ek DW 1:4 édesítő
1 mk cukor
1 tojás
3 dkg friss élesztő
Töltelék:
25 dkg áttört túró
1 citrom héja (kezeletlen)
3 ek cukor vagy édesítő ízlés szerint
1 cs vaníliás cukor vagy 1 tk vaníliás xilit
2 tojássárgája
2 ek rizsdara
1 tojás
3 dkg friss élesztő
Töltelék:
25 dkg áttört túró
1 citrom héja (kezeletlen)
3 ek cukor vagy édesítő ízlés szerint
1 cs vaníliás cukor vagy 1 tk vaníliás xilit
2 tojássárgája
2 ek rizsdara
Tetejére:
olaj vagy olvasztott vaj
Közben a töltelékhez a túrót áttörtem, elkevertem a tojássárgájával, az édesítővel, a vaníliás xilittel, a reszelt citromhéjjal és a rizsdarával.
A megkelt tésztát rizslisztes deszkán kinyújtottam téglalap alakúra, kb. 6-7 mm vastagra, és felvágtam kb. 8x8 cm-es négyzetekre. Mindegyik közepére tettem két teáskanálnyi tölteléket.
A négyzeteket feltekertem és buktát formáztam belőlük.
A lisztet akciósan vásárolhatjátok meg az Oregano webshopban vagy a Nutrifree webshopban.
Kivajazott, rizslisztezett tepsibe sorakoztattam őket és hagytam kelni még kb. 15 percig.
Majd a tetejét és oldalát lekentem olajjal, végül előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütöttem.
Majd a tetejét és oldalát lekentem olajjal, végül előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütöttem.
Életem legfinomabb buktája! annyi kíserletezés és csalódás után végre! Köszönöm!
VálaszTörlésSzívesen! Nagyon örülök, hogy ízlik! 🙂
Törlés