Tegnap pizzát ebédeltünk. Most Barbara kenyérhez és kelt tésztákhoz való lisztből készítettem és nagyon finom lett. Csípős szalámi, lilahagyma, kukorica és sajt került szószra. Ez nálunk a kedvenc pizzafeltét. De szoktunk csinálni sonkásat és bolognai szószosat is.
3 pizzához elég
40 dkg Barbara lisztkeverék kenyérhez és kelt tésztákhoz liszt
20 g friss élesztő
2 tk só
1 tk cukor
3 ek olaj
kb.3 dl langyos víz (a tészta állagától függően adagoljuk, ne egyszerre öntsük bele!)
Feltétek:
csípős szalámi
kukorica
sajt
pizzakrém
ketchup
lilahagyma
Elkevertem a száraz hozzávalókat, majd belemorzsoltam az élesztőt. Hozzáadtam a vizet és végül az olajat is. Kézzel összedolgoztam, de lehet géppel is, majd hagytam duplájára kelni,meleg helyen, kb 1 órát.
Miután megkelt, rizslisztes deszkán kissé átgyúrtam. 3 részre osztottam és egyesével kör alakúra kinyújtottam a gombócokat. A szélüket felsodortam, hogy legyen a pizzának pereme. Majd átemeltem egy sütőpapíros tepsibe. Lekentem pizzakrémes ketchuppal. Szalámit, vékonyra szeletelt lilahagymát és kukoricát tettem rá. Majd megszórtam reszelt sajttal. Elkevertem a száraz hozzávalókat, majd belemorzsoltam az élesztőt. Hozzáadtam a vizet és végül az olajat is. Kézzel összedolgoztam, de lehet géppel is, majd hagytam duplájára kelni,meleg helyen, kb 1 órát.
Végül 180 fokos sütőben megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése