Néhány bejegyzéssel még el vagyok maradva, ezeket most bepótolom.
A "piacos" lángos receptemet használtam ehhez a brutál finom lángoshoz. Higgyétek el tényleg olyan, mint a búzás, kívül ropogós-belül puha. Eszméletlenül jó!
Most kétféle lisztből készítettem, de egyféléből is tökéletes, csináltam már csak Nutriból is.
Nutri free lisztes változat .
Nekem 10 darab lett, kb. tenyérnyi nagyságúak.
25 dkg Schär mix B liszt
25 dkg Nutri free mix per pane liszt
25 g friss Budafoki élesztő
1 tk cukor
2 tk só
1 ek olaj
5 dl langyos víz
2 dl langyos vízben a cukorral felfuttattam az élesztőt. A liszteket elkevertem a sóval, majd beleöntöttem az élesztős vizet. Ezután apránként adagoltam hozzá a többi vizet és végül még 3 dl-t tettem hozzá. Így kellett összesen 5 dl. (Ez egy lágy ragacsos tészta lesz, de így a jó, mert kelesztés közben is változik az állaga. Amúgy is olajos kézzel formázzuk és ha lágy a tészta, úgy lesz puha a belseje a lángosnak.) Robotgéppel összedolgoztam és amikor már összeállt a tészta, beleöntöttem az olajat is. Kb. 5 percig dagasztottam a géppel, majd letakarva 45 percig kelesztettem.
Gyönyörűen megkelt, szinte habos állagú lett.
Miután megkelt olajos kézzel gombócot csináltam és óvatosan ellapogattam. Majd forró olajban kisütöttem mindkét oldalát a lángosoknak.
Nekem 10 darab lett, kb. tenyérnyi nagyságúak.
25 dkg Schär mix B liszt
25 dkg Nutri free mix per pane liszt
25 g friss Budafoki élesztő
1 tk cukor
2 tk só
1 ek olaj
5 dl langyos víz
2 dl langyos vízben a cukorral felfuttattam az élesztőt. A liszteket elkevertem a sóval, majd beleöntöttem az élesztős vizet. Ezután apránként adagoltam hozzá a többi vizet és végül még 3 dl-t tettem hozzá. Így kellett összesen 5 dl. (Ez egy lágy ragacsos tészta lesz, de így a jó, mert kelesztés közben is változik az állaga. Amúgy is olajos kézzel formázzuk és ha lágy a tészta, úgy lesz puha a belseje a lángosnak.) Robotgéppel összedolgoztam és amikor már összeállt a tészta, beleöntöttem az olajat is. Kb. 5 percig dagasztottam a géppel, majd letakarva 45 percig kelesztettem.
Gyönyörűen megkelt, szinte habos állagú lett.
Miután megkelt olajos kézzel gombócot csináltam és óvatosan ellapogattam. Majd forró olajban kisütöttem mindkét oldalát a lángosoknak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése