Ezt a kiflit még Szilveszterkor sütöttem a kedvenc Sós kelt tészta receptemből és ismét jól vizsgázott. Nagyon finom és puha lett. Én most virslit, ketchupot és sajtot tettem bele. De szoktam bacont vagy sonkát is tenni. Picivel kevesebb tejet tettem hozzá, mert mostanában a Nutri liszt nem vesz fel annyi folyadékot, mint régen.
Tészta:50 dkg Nutri free mix per pane liszt
25 g friss élesztő
2 csapott tk só
1 tk cukor
10 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
1 tojás
3 dl langyos tej
1 tk útifűmaghéj por
Töltelék:
Sága füstli sertés virsli
reszelt sajt
ketchup
Tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
A megkelt tésztát rizslisztes lapon átgyúrtam és 6 gombócra osztottam. Egyet kör alakúra kinyújtottam és 8 cikket vágtam belőle. Rátettem a virslit, a sajtot és a ketchupot. Majd a széles vége felől feltekertem és kifliket formáztam.
A kiflik tetejét a sütőpapíros tepsiben felvert tojással megkentem és megszórtam sajttal. Végül 180 fokos előmelegített sütőben megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése