A nagyon finom bejgli tésztájából csináltam ezeket a mákos rudakat. Ez is tökéletes lett!
25 dkg Nutri free mix per pane liszt
13 g friss élesztő
30 g gyümölcscukor vagy 40 g cukor
1 M-es tojás (az enyém 50 g volt)
55 g puha Rama margarin vagy vaj
125 g meleg,de nem forró tej
Tetejére:1 tojás
A lényeg az,hogy a margarin,a tej és a tojás együtt 230 g legyen. Tehát először lemértem a margarint és a tojást együtt,ami 105 g volt. Ezért 125 g tej kellett még hozzá,az egész a tojás nagyságától függ.
Én friss élesztőt használtam,amit kevés cukorral felfuttattam a meleg tejben. A dagasztógép táljába kimértem a lisztet és a gyümölcscukrot. Majd hozzáöntöttem az élesztős tejet,a puha margarint és a tojást. A géppel összedagasztottam,ezután letakarva meleg helyen 1 órát hagytam kelni.
Amíg kelt a tészta,elkészítettem a tölteléket:
15 dkg darált mák
1,5 dl tej
fél citrom héja
folyékony édesítő vagy 90 g cukor
A tejet és az édesítőt felforrósítottam,majd a mákra öntöttem. Beletettem a citromhéjat,a rizsdarát és összekevertem.
Teljesen kihűtöttem!
A lényeg az,hogy a margarin,a tej és a tojás együtt 230 g legyen. Tehát először lemértem a margarint és a tojást együtt,ami 105 g volt. Ezért 125 g tej kellett még hozzá,az egész a tojás nagyságától függ.
Én friss élesztőt használtam,amit kevés cukorral felfuttattam a meleg tejben. A dagasztógép táljába kimértem a lisztet és a gyümölcscukrot. Majd hozzáöntöttem az élesztős tejet,a puha margarint és a tojást. A géppel összedagasztottam,ezután letakarva meleg helyen 1 órát hagytam kelni.
Amíg kelt a tészta,elkészítettem a tölteléket:
15 dkg darált mák
1,5 dl tej
fél citrom héja
folyékony édesítő vagy 90 g cukor
20 g rizsdara
Teljesen kihűtöttem!
A megkelt tésztát rizslisztes deszkán kinyújtottam fél centi vastagra és a szélére tettem a máktöltelékből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése