Tészta:
29x23 cm-es tepsihez
20 dkg Nutri free mix per pane liszt
10 dkg Nutri free mix per dolci liszt
10 g Süssina por (vagy 60 g cukor)
1 tk vaníliás fruktóz (vagy vaníliás cukor)
15 dkg margarin
2 M-es tojás
1 ek tejföl (a tészta állagától függően, jól gyúrható legyen)
1 csipet só
1 mk sütőpor
Töltelék:
1 csomag Dr Oetker vanília puding
folyékony édesítő vagy 50 g cukor ízlés szerint
60 dkg kimagozott, cseresznye
50 g cseresznye lekvár (vagy meggy)
1,5 dl víz
Tetejére:
1 tojás
Tetejére:
1 tojás
Először a tölteléket készítettem el, hogy hűljön. A lekvárt kikevertem fél dl vízzel, hozzáadtam cseresznyét és az édesítőt. Ezeket egy lábosban felfőztem, (2-3 percig rotyogott) majd beletettem az 1 dl vízzel összekevert pudingport, és sűrűre főztem az egészet.
A liszteket elkevertem az édesítővel,a sóval, a sütőporral és a vaníliás fruktózzal. Majd belemorzsoltam a margarint, hozzáadtam a tojást, a tejfölt és összegyúrtam. Két gombócra osztottam. Ezután rizslisztes szilikonlapon kb. 1 cm vékonyra kinyújtottam az egyiket, majd átemeltem a tepsibe.
Elosztottam rajta a kihűlt tölteléket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése