26 cm-es tortaforma
2 darab 3 tojásos piskótát sütöttem:
3 tojás
45 g gyümölcscukor vagy 60 g cukor
30 g rizsliszt
30 g Nutri free mix per dolci liszt
A tojásokat a cukorral nagyon habosra kikevertem. Majd beleszitáltam a liszteket és óvatosan összeforgattam.
Ezeket a képeken látszik milyennek kell lenni a tésztának sütés előtt.
A tojások és a cukor habosra keverve:
A tortaforma aljába sütőpapírt tettem és belesimítottam a tésztát. 160 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagytam. Ezután kivettem a formából és rácson hagytam kihűlni.
Díszítéshez:
1 nagy őszibarack
szeletelt mandula
tejszínhab
500 g tehéntúró
8 dl Hulala habtejszín
1 tasak Dr Oetker zselatin fix
1 nagy doboz őszibarack befőtt (820g)
Süssina édesítőpor vagy porcukor ízlés szerint
1 tk vanília aroma
A túrót krumplinyomón áttörtem. A tejszínhabot felvertem a zselatinnal, de nem túl keményre, hogy kenhető legyen. Keveset eltettem a díszítéshez, (kb 1dl-ből készült habot). Majd a kettőt összeforgattam és hozzáadtam az aromát és az édesítőt. A barackot apró kockákra vágtam fel és ezt is a krémbe kevertem.
Az egyik piskótalapra ráhalmoztam a krém 2/3 részét és elsimítottam. Rátettem a másik lapot és a maradék krémmel bevontam a tortát. Tejszínhabbal, barackkal és szeletelt mandulával díszítettem.
Elképesztően finom lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése