A szokásos leveles tésztámból készültek ezek a banános táskák. Nem kell mondanom, hogy ezzel a töltelékkel is elképesztően finom lett.
11 darab lett belőle
Leveles tészta:
25 dkg Nutri free mix per pane liszt
25 dkg Rama margarin
1 dl hideg víz
1 mk só (sós változathoz 1 tk!)
1 tk 10%-os ecet
Kenéshez:
1 tojás
Töltelék:
1 kisebb banán
fél csomag tejszín ízű pudingpor
2 dl tej
édesítő vagy cukor
A pudingot a zacskó szerint megfőztem a 2 dl tejjel és az édesítővel és hagytam teljesen kihűlni.
A 20 dkg lisztet elmorzsoltam az 5 dkg margarinnal, majd hozzáadtam a sót és az ecetet. A vizet apránként adagoltam hozzá, miközben kézzel összegyúrtam. 1 dl vizet készítettem oda és mindet felvette a tészta.
Ezután vágtam a tésztagombócba egy keresztet és letakarva hagytam pihenni 30 percet.
Rizslisztes szilikonlapon kinyújtottam fél centi vastagra a tésztát és a közepébe tettem a margarin téglát. Ráhajtottam a tésztát és kinyújtottam. A tésztával nagyon könnyű volt dolgozni, nem törött és nem is ragadt le. Hajtogatáskor is jól viselkedett.
Ezután következett a hajtogatás:
1. először harmadolva hajtogattam
3. ismét kinyújtottam
4. utána könyv alakban hajtogattam
Ezt a folyamatot 3x ismételtem meg:
-nyújtás
-harmadolva hajtogatás
-fordítás
-nyújtás
-könyv alakban hajtogatás
-hűtő 20 perc
Tehát a 4. alkalom után következik a tészta töltése. Mindenképpen azt javaslom, hogy egy éjszakára, de legalább 5 órára tegyük be a hűtőbe sütés előtt! Nagyon fontos, hogy hideg legyen a tészta és úgy kerüljön a forró sütőbe! Mert különben kiolvad belőle a zsiradék és kemény lesz a végeredmény.
Miután lehűlt a tészta, kb. fél cm vastagra kinyújtottam és 11 cm-es köröket szaggattam belőle egy bögrével.
1 ek pudingot és két szelet banánt tettem minden körre, majd félbehajtottam és összenyomtam a széleket. Végül villával is lenyomtam kissé.
Sütőpapíros tepsibe tettem a táskákat és lekentem felvert tojással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése