A sajtos-kolbászos csiga tésztáját használtam ehhez a hernyókiflihez. Nagyon finom, puha péksüti lett ebben a formában is. Nagyon szeretem ezt a tésztát, joghurttal és tejföllel is ugyanolyan finom lesz. Most megint tejföllel készítettem, mert az volt itthon.
8 darab lett belőle
35 dkg Nutri free mix per pane liszt
20 g élesztő
1 dl tej
25 ml olaj
175 g 12 %-os tejföl
1 tojás
1,5 tk só
1 mk cukor
1 tk útifűmaghéj (a por változata)
Töltelék:
8 szelet trappista sajt
4 szelet Tauris gépsonka félbevágva
Tetejére:
1 tojás
A lisztet, a sót és az útifüvet összekevertem, hozzáadtam az élesztős tejet, a langyos tejfölt és a tojást. Bekapcsoltam a dagasztógépet és mikor már összeállt a tészta, beleöntöttem az olajat is.
Pár percig dagasztottam, majd letakarva, meleg helyen hagytam kelni 1 órát.
Elég ragacsos lett a tészta, de így a jó, mert kelés közben változik az állaga és könnyű lesz dolgozni vele!
Rátettem mindegyikre egy szelet sajtot és egy fél szelet sonkát. Majd feltekertem a sajt felőli oldaláról úgy, hogy a vége alulra kerüljön.
Sütőpapíros tepsibe tettem a kifliket és lekentem felvert tojással.
180 fokos sütőben megsütöttem.
Szia!Szeretném kérdezni,hogy 180-an fokon meddig sütötted?Sima sütésen?Köszönöm!☺️
VálaszTörlés