Ismét nagyon finom és puha kifliket sütöttem, a jól bevált túrós kifli tésztájából. Ez már a sokadik variáció, bármilyen töltelékkel is készítettem elképesztően finom lett.
A mogyorókrémes és a gesztenyés változatot is érdemes kipróbálni. Ígérem, hogy nem fogtok csalódni. 😃
Dupla adagot készítettem:
30 g friss Budafoki élesztő
1 mk cukor
340 ml langyos tej
380 g Nutri free mix per pane
20 g tápiókakeményítő
100 g Glutenix foszlós kalács lisztkeverék
1 tk útifűmaghéj,a por változata
6 ek gyümölcscukor (vagy 6 ek cukor)
100 g margarin
+a tetejére 1 tojás
Töltelék: a bejgliét használtam hozzá
15 dkg darált mák
2 dl tej
4 ek folyékony édesítő vagy 90 g cukor ízlés szerint
1 tk reszelt citromhéj
15 dkg darált dió
1,5 dl tej
4 ek folyékony édesítő vagy 90 g cukor ízlés szerint
1 tk reszelt citromhéj
Tetejére:
1 tojás
Amíg kelt a tészta, elkészítettem a két tölteléket.
A mákoshoz 2 dl tejet és a 4 ek folyékony édesítőt felforrósítottam. Majd ráöntöttem a mákra és hozzáadtam a citromhéjat. Összekevertem és félretettem hűlni. A dióshoz szintén felforrósítottam a 1,5 dl tejet és az édesítőt, ráöntöttem a dióra. Végül belekevertem a citromhéjat is.Teljesen kihűtöttem!
Miután megkelt a tészta, két gombócra osztottam és kör alakúra kinyújtottam.
A szilikonlapon a legnagyobb kör méretére. (40 cm, kb.fél cm vékony)
Az egyik lapra rákentem a mákos tölteléket. 16 cikkre felvágtam és feltekertem a széles végük felől a kifliket.
A szilikonlapon a legnagyobb kör méretére. (40 cm, kb.fél cm vékony)
Az egyik lapra rákentem a mákos tölteléket. 16 cikkre felvágtam és feltekertem a széles végük felől a kifliket.
A másik lapra rákentem a diós tölteléket és a mákoshoz hasonlóan kifliket formáztam.
Foszlós, puha és mennyei ízű!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése